Νέα Ποτίδαια

Χαλκιδική

Η Νέα Ποτίδαια είναι γνωστή και ως η Πύλη της Κασσάνδρας!

Χτίστηκε μετά το 1922, από πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Τρεις πλευρές της βρέχονται από θάλασσα, χάρη σε μια διώρυγα που συνδέει τον Θερμαϊκό με τον Τορωναίο κόλπο, που διανοίχτηκε για πρώτη φορά τον 4ο αιώνα π.Χ!

Η Νέα Ποτίδαια ήταν το κέντρο της πολιτικής ζωής της Χαλκιδικής, μαζί με την Όλυνθο. Η σύγχρονη κωμόπολη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πλατιά αμμουδιά, πολλά μπαρ και παραδοσιακές ταβέρνες κοντά στο κύμα, ξενοδοχεία, καταστήματα κλπ.

«Να αγναντεύω θάλασσα και να μην χορταίνω» Τοπικός οδηγός!

Σήμερα, η Νέα Ποτίδαια είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. κάθε καλοκαίρι, η ανατολική παραλία του κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες. Με καφέ, μπαρ, beach bar, ταβέρνες, μίνι μάρκετ και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη και άνετη διαμονή. Όσο για τη θέα από τη γέφυρα του ισθμού, ο Θερμαϊκός κόλπος από τη μια πλευρά και ο Τορωναίος κόλπος από την άλλη σίγουρα θα σας μαγέψουν!

Η Νέα Ποτίδαια έχει μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες (15χλμ) που βρίσκεται στα ανατολικά και ένα ήσυχο και γοητευτικό λιμάνι με τμήματα ενός βυζαντινού τείχους  βρίσκεται στα δυτικά.

Κατά μήκος της ακτής βρίσκονται όμορφα εξοχικά σπίτια και επιλογές διαμονής για τους επισκέπτες. Υπάρχουν επίσης πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κάμπινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη της Ποτίδαιας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά των Περσών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.visit-halkidiki.gr/